Kippenragout in croissantdeeg
Neven Food

Kippenragout in croissantdeeg

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

250 gr Neven Food Kippenragout (40500)
1 blik croissantdeeg groot
50 ml room
25 gr boter
7 eieren
30 gr Parmezaanse kaas
10 gr gesneden bieslook
10 gr gesneden peterselie
5 gr sesamzaad
zout
peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het croissantdeeg uit en halveer ieder plakje in de lengte. Leg een ontbijtbord op het bakpapier en verdeel de plakjes croissantdeeg rondom het bord. Zorg ervoor dat ze iets overlappen en verwijder het bord.

Verhit een klontje boter in een koekenpan. Klop 6 eieren los met een scheutje room en wat zout en peper. Maak scrambled eggs door met een houten spatel het ei naar binnen te duwen. Kook het niet te lang door en zodra het gestold is zijn de eieren klaar. Meng de scrambled eggs, de parmazaanse kaas, gesneden bieslook en gesneden peterselie door de kippen ragout en verdeel het mengsel over de croissantkrans. Vouw nu iedere punt naar binnen, zodat er mooie krans ontstaat. Bestrijk de croissantkrans met een losgeklopt ei. Garneer het croissantdeeg met wat sezamzaad.

Bak de croissantkrans in 25 tot 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Dek het croissantdeeg tussentijds af met wat aluminiumfolie als het te donker wordt.

Serveertip

Leg op een mooie schaal of houten plank en serveer met een salade.

Tip! Ontvang al je favoriete recepten in een handige PDF per e-mail Voeg toe aan mijn recepten
Delen